Om oss

Annvivi’s Kennel er ett lite oppdrett av foreløpig Labrador Retriever og Alpinsk Dachsbracke. Kennelen fikk sitt navn i 1998, og ble startet av Anne Helen Winther Koteng og Kjell Koteng. Vi kjøpte vår første Labrador i 1992 og senere har det bare blitt flere, og en ekstra rase inn under det samme kennelnavnet. Sammen med oss og våre hunder har det også vokst opp to døtre. Heldigvis arvet de en like stor interesse for hund som det vi hadde. Ferieturene da de var små gikk ofte til hundeutstillinger og prøver rundt om, både i Norge og i Sverige (kombinert med badeland og klistremerkebøker i bilen!). Vi bor på Furuneset i Skavdalen, like utenfor Botngård sentrum. Anne og Kjell er begge utdannet kokk. Kjell jobber på nordsjøen og Anne Anne jobber i arbeidsmarkedsbedriften SAVA som daglig leder på kjøkkenet. Anja som nå er 31 år bor på Asserøya i Vallersund, kun 15 minutter unna oss med bil. Hun bor sammen med mannen sin Are, de to barna Thea (3 år) og Sander (født februar i år). De har tre hunder; to Flat Coated Retriever (Milla og Max) og en Karelsk Bjørnehund (Are sin jakthund – Luna). To katter har de også… Viviann jobber på SAVA sammen med Anne. Hun bor på Stormyra, 10 minutter unna med bil. Hjemme hos Viviann bor Iben (etter Izzy) og en Goldentispe (Pippi).

Slik starter historien…

Interessen for hund og rasen Labrador meldte seg da Kjell var på ettersøk sammen med Berit (Catty’s oppdretter) og Catty’s mor Vicky. Kjell var også på den tiden en ivrig ande- og gåsejeger, og hadde bruk for en apportør. Dermed ble Catty hentet i 1992. Vår første hund skuffet ikke; etter noen år med trening ble hun en flott og stødig apportør. Catty var «far sin» hund og sammen var de ute mange kalde og sure høstkvelder i fjæra. Hun var også en prima sporhund og godkjent ettersøkshund.

PIC00001

Interessen for hund ble større og i 1998 fikk Catty sitt første kull. Her beholdt vi Helle, en tvers igjennom god tispe som var veldig treningsvillig. Sammen med Anne kom de seg opp i eliteklasse (jakt) og fikk en 2.premie.

Hunder div04 (13)

Catty fikk så sitt 2 kull i 2001, og fra dette kullet beholdt vi Tinka. Dette var en dame med ben i nesa, som det tok 4 år å roe ned. Hun trente store deler av sine første leveår i langline, fordi hun tok store æresrunder med apporten. Etter x antall lydighetskurs sammen med Anja, ble hun endelig rolig (og lydig) nok til å kunne fungere på praktisk jakt. Jaktprøvene ble fort lagt på hylla på grunn av lyd. Tinka var som sin mor en god sporhund, og også hun ble godkjent ettersøkshund.

utst (7)

Kjell sin interesse for spor, i tillegg til rådyr- og elgjakt gjorde at vi i 2005 kjøpte Tascha (Viltsporet’s Ayla) fra Nils Bjørkavåg i Ålesund. Tascha var en Alpinsk Dachsbracke. Kjent for å være gode sporhunder og drivende hunder på rådyr, på grunn av sine korte drev. Tascha lærte oss MASSE om hundeatferd. Dette var en helt annen rase enn retrieveren på alle måter. Hun hadde en stor personlighet, men samtidig ble hun litt preget av å vokse opp sammen med en flokk retrievere, så hun ble veldig omgjengelig. Sammen med henne opplevde vi mye moro. I 2006 ble hun sammen med Anja nordisk vinner på Vikingeskipet i Hamar. Hun gjorde som regel rent bord på utstilling, og ble både norsk og svensk viltsporchampion. Godkjent ettersøkshund ble hun også. Tascha var «dua te’n far», og sammen gikk de ettersøk og dro på utallige jaktturer. Hun hentet alltid far på hurtigbåten etter han hadde vært 14 dager borte, og gleden var alltid like stor.

171106 (29)

I 2008 fikk Tascha sitt første kull, der vi beholdt Pia. En like stor personlighet, men en litt mer reservert tispe. Pia gjorde det like godt på utstilling, og ble også norsk viltsporchampion. Denne frøkna var familiens kosegris. Hun hadde eget hjørne i sofaen, som vi alle holdt av til henne. Disse to spesielle damene forlot oss begge i 2017. De ble 12 og 9 år gamle. Vi må takke «brunan» for mye hundekunnskap og erfaring! Det var stas med litt mindre hunder, for de var mer praktiske under dyna, i sofaen og på en stol ved spisebordet. Jammen kunne de ikke «prate» også.

36856436_10209948497148846_428864927025856512_n

I 2006 kjøpte Anne og Kjell en ny labrador fra samme oppdretter som Catty. Denne gangen en gul tispe, som fikk navnet Happy. Denne damen ble også godkjent ettersøkshund og norsk viltsporchampion. Hun er i år 12 år gammel og bor fortsatt sammen med Anne og Kjell. Happy var «Vivi» sin kjeledegge og de to hang sammen som erteris. Happy gnudde seg i Viviann’s parfyme, og delte gjerne godstol.

11.10.09. (47)

Oppi dette hundelivet ble ungene gamlere også. Anja flyttet ut sammen med mannen Are og i 2014 kjøpte hun sin første hund. En Flat Coated Retriever som hun så lenge hadde hatt lyst på. Milla ble kjøpt i Sverige hos Lena Hägglund, som Anja hadde møtt mange år tidligere på utstilling. Sammen har Anja og Milla til nå rukket å komme til AK jakt (der stoppet det eventyret grunnet lyd), eliteklasse lydighet, fått flere CK og debutert i brukshundsport (spor).  Det har blitt noen naturlige treningspauser når Thea kom til verden i 2015, og Sander i 2018. I senere tid har hun kjøpt Max, som viser lovende tendenser innen retrieverjakt.

254

Viviann har gått ferdig skole, og fått seg jobb i samme bedrift som Anne. Hun har hele veien ønsket seg Golden, men hennes første hund ble Iben fra Izzy sitt første kull. Nå har endelig en Goldentispe flyttet inn hos henne. Pippi ble hentet i Sverige våren 2022.

I 2012 trengte vi litt nytt labrador-blod inn i vårt oppdrett. Choco ble kjøpt fra Macita’s Kennel i Sverige, men døde desverre før hun rakk og debutere i noe som helst. Hun så svært lovende ut, og fikk ett cert på utstilling. Vi fant henne i buret en morgen død 17 mnd gammel.

Choco var en så flott hund, at Anne valgte samme oppdretter en gang til i 2015. Izzy kom i hus og er blitt mors kjeledegge. Hun har til nå rukket å bli beste unghund på retrievercup i 2017. 4 beste Labrador på Dual Purpose. Hun er allerede Norsk Viltsporchampion, og har 3 cert på utstilling. Som om ikke det er nok, har hun 2.premie i BK på b-prøve jakt. Izzy har hatt to flotte valpekull.

37938181_1931829970211074_22958593061945344_n

Ønsket om en brun labrador fantes fortsatt, og når Pia og Tascha begge desverre måtte avlives i 2017 ble det tomt i flokken. Anne og Kjell planla ett valpekjøp i all hemmelighet og rett før jul 2017 ble Caya hentet hjem til Norge fra Tjotte’s Kennel i Sverige. Hun er en livlig og enkel frøken. Hun gjør det allerede skarpt i utstillingsringen og har til nå blitt BIR og BIG valp 6-9 mnd på NKK utstilling i Trondheim, BIS på retrieverklubben avd. Trondheims utstilling 2018.

36751478_10209948483508505_6736172822386704384_n

Navnet Annvivi’s er flettet sammen av Anja, Anne og Viviann sine navn. Derfor ble det også naturlig at vi samler oss, og bruker dette kennelnavnet på alle familiens framtidige kull.

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: